Wij zijn R&R Energy Consultancy

Over ons

R&R Energy Consultancy is in 2021 opgericht door Roy van Straaten en Roy Janssen. Twee naamgenoten met zeer veel expertise en samen ruim 30 jaar ervaring in de energiebranche. En met nog altijd veel liefde voor het vak.

We kennen elkaars kwaliteiten en weten dat we onze klanten een toegevoegde waarde bieden. Na een intensieve, jarenlange samenwerking besloten we in 2021 dan ook een volgende stap te zetten. Het resultaat was R&R Energy Consultancy, een onafhankelijk energie-consultancybureau dat inmiddels bekendstaat om haar kwaliteit, betrouwbaarheid en juiste adviezen.

Elke dag opnieuw geeft het ons energie om met onze kennis en ervaring klanten optimaal te helpen. In een complexe en voortdurend veranderende markt reiken wij bedrijven graag de helpende hand. Wij kennen de wet- en regelgeving en bieden concrete oplossingen. Kortom: wij nemen uw energievraagstukken graag uit handen. Ieder z’n vak, toch?

“Elke dag opnieuw geeft het ons energie om met onze
kennis en ervaring klanten optimaal te begeleiden.”

Roy Janssen

Energie loopt als een rode draad door mijn leven. Sinds 2006 ben ik actief in de energiebranche, in het begin gericht op particulieren en vervolgens op de zakelijke markt. Als commercieel medewerker en later teamleider weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een overstap van A tot Z te regelen en de klant voluit op nummer 1 te zetten. Vervolgens heb ik als sourcingmanager renewable energy de andere kant van de energiebranche leren kennen, waarbij de verkoop van hernieuwbare energie tegen de beste voorwaarden centraal stond.

Met de start van R&R Energy Consultancy ging voor mij een droom in vervulling. Het geeft mij voldoening om met mijn kennis en kunde klanten te adviseren en te ontzorgen.

Roy van Straaten

De energiebranche geeft mij letterlijk energie. In 2006 ben ik gestart als analist bij een energie-consultancybureau.  Vier jaar later heb ik de overstap gemaakt naar de functie van accountmanager bij een energieleverancier. Hier was ik onder andere actief bezig met Europese aanbestedingstrajecten, de verkoop van zonnepanelenprojecten en de verkoop van energiecontracten.

In 2017 werd ik verantwoordelijk voor de key accounts. Dit hield in dat ik strategisch moest denken en handelen met betrekking tot de inkoop en verkoop van energie, de energiemarkt intensief analyseerde, kansen en bedreigingen signaleerde en dit alles bespreekbaar maakte met de grote klanten van deze energieleverancier. Op die manier leverde ik een aantoonbare bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van de klant.